8 feb 2007, 23:18

* * * 

  Poesía
735 0 9

Нещо на настилката лежеше,

пътникът извръщаше глава,

в погледа безчувствен се четеше

някаква изкуствена тъга.

 

С тялото на малкото врабченце

в своята безжалостна игра

нищо неразбиращо момченце,

без да иска зло, се подигра.

 

Силно отегчени минувачи

бързаха през мрежестия дъжд,

с чанти окачени купувачи,

с куфарче в ръка изтупан мъж.

 

Всички отминаваха без болка.

В погледа им нямаше и смут.

Кратка ежедневна обиколка...

Тъй обикновен януарски студ...

© Маргарита Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??