Идея нямаш как ми писна вече
да спя като бездомна пред вратата ти.
Шпионката ме гледа и пелтечи:
(намигвайки ми) – само за приятели.
Така ми е студено, а звездите
са само отражение в таваните.
Почувствах как сърцето ми тактува
забравените спомени. Проклятие!
Звъня отново. Боже, този звук...
разсича тишината със секира.
Панелен блок и само две врати;
една към теб, а другата ме спира.
И тази вечер асансьорът спи,
а крушката усмихва се дискретно.
Луната се прозя и се зави,
нощта сънува, шепнейки ми нещо.
А ти, Любов, така и не дойде...
По дяволите, толкова си сляпа!
Отивам си, защото спазвам ред.
Сега е време... друг да те почака.
© Кремена Стоева Todos los derechos reservados
По дяволите, толкова си сляпа!
Отивам си, защото спазвам ред.
Сега е време... друг да те почака."
Креми,нали в любовта уж няма правила...какъв ти ред...но пък е толкова сляпа- да! Трудно си тръгва човек от твоята поезия! Красота си!