Последна цигара
в кутията стои
и запаля ли и нея,
всичко с нея ще изпепели.
Ще остане само
празната кутия да стои,
напомняйки зловещо,
че нещо тук е имало преди.
Дори и таз кутия – от отрови -
разказва истината за света:
как цигара след цигара
всичко преминава в пустота.
© Александрина Василева Todos los derechos reservados