Онзи, който крадеше трохите под масата
от обеда на боговете.
После се събуваше и дълго стъпваше на пръсти,
за да не бъде чут.
Боговете го усетиха, за наказание божие
обедните трохи му отнеха и обувките...
Сега може само да ходи на пръсти,
но вече не е крадец.
© Нана Todos los derechos reservados