73
Дали на улицата в дрипи си живял
или на кралство мощно бил си крал,
в света важи всемирния закон –
вземи за тебе, колкото си дал!
74
Изплъзвам се от зъбите на времето
и някак още се държа за стремето,
хванал здраво поводите на живота,
презрял отдавна на съдбата бремето.
75
Без надежда за утре недей да оставаш;
в океан без посока не бива да плаваш!
И накрая последен, но важен съвет –
не очаквай похвали, решиш ли да даваш!
© Румен Ченков Todos los derechos reservados