На моя син...
Вълшебство от весели битове,
програмирано в ябълков цвят,
като слънчева нишка разплита се
и натиска бутона „рестарт”.
Хукват дните на „хай-дефинишън”-
кадри от чуден пролетен клип.
Любов в мегабайтите радостно диша -
Акашова хроника от Космичния чип...
Дигитална дъга засиява,
скрипт невидим вмъква нов цвят.
НЕматричен Човекът изгрява,
прероден и на Обич богат.
Разпънат на кръст екран с резолюция,
изваяла пиксели с точност до Бог;
бягащ от Дарвин, текст „Еволюция”,
шеговито наднича в „Слънчогледи” на Гог...
Моята Пролет препрограмирана
пред очите ми нежно трепти.
Атакувана с вируси, бита, сканирана,
грее щастливо в детски очи.
Малък магьосник игриво чертае
с пръстчета нови слънца.
Вълшебство от битове в мене играе
и на „хай-дефинишън” виждам Света...
Кирил ПАЛАЧОРОВ, 16.11.2011, Бургас
© Кирил Ганчев Todos los derechos reservados