Топъл поглед
в топъл цвят,
топли думи
изпълват моя свят.
Нежни песни
на фона на студа -
нежни ласки
на белязана съдба.
Свободен избор
правя ли сега?
Свободно падам,
а може би летя?
***
Объркани мисли
във леден застой.
Объркани чувства,
победа без бой.
Невидими воини
в неясна война.
Изгубила пътя,
към бездна вървя.
Вечерница ярка
следвам в нощта.
В пропаст ли падам
или още вървя?
© Мирела Шопова Todos los derechos reservados