19 февруари
На този ден мълча и свеждам глава...
За поклон? По-скоро от срам.
Примката виси пред "европейската мечта",
а Свободата ни - несбъднат блян.
В ефира се въртят реклами и игри,
„сапунки", кеч и чалга...
Тефтерчето на Левски забравено лежи,
„избраните" пък ни крадат от хляба.
По избори раздават освен пари и „право"...
Мълча и навеждам глава -
за техните призиви сърцето е кораво -
когато няма избор - няма Свобода.
© Елена Todos los derechos reservados