28
Човек в безсмислен акт животът си превръща,
ако във миналото свое построи си къща.
Не го ли ползва с разум. Само за поука,
то с цялата си сила срещу него се обръща.
29
Светът ми е любимата жена, приятелите – колкото ги има,
писалка, недокоснат лист, думи и една душа ранима.
Аз знам, че биха казали за мен: „Той доста скучничко живее“,
но те не знаят. Аз така със пълни шепи от живота взимам.
30
Всичко се купува, всичко се продава
в тази наша гола, ръфана държава.
Чест, достойнство доблест – слагай на тезгяха.
Без да ги пласира, никой не успява!
© Румен Ченков Todos los derechos reservados