Изгрява слънце и денят отново
пръска с радост празнични лъчи.
Благоомайно българското слово
в поезия и с музика звучи.
Камбаните от всеки храм звънят
с чудодейна сила, вдъхновено.
Надеждите в сърцата ни цъфтят
и духът ни жив е откровено.
С устрем просветителски ще води
към бъдното пречиста вяра, свята.
На Светците Кирил и Методий
завета следвай искрено в душата.
Първоучителите дар божествен
ни дариха - букви, книжнина.
Ще пребъде пламъкът тържествен...
България лелее в Светлина.
2010 г.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados