Обичаме нашата родина свята,
нека духа български да тачим,
нека помним солунските братя,
че за света и ние нещо значим!
О, азбуко прекрасна, чудесна,
милиони хора теб употребяват,
нека разтърся всяка душа честна -
животът не значи сал да оцеляват,
а и да мислят и да знаят,
българите не четат книги,
умре ли духът, идва краят,
затуй ще им кажа - "Стига!"
© Георги Todos los derechos reservados