В кръвта ни силна миналото блика –
народи, племена от векове,
в очите ни е синята иглика,
в сърцето ни – победата зове!
Гласът ни боен, някак е затихнал,
навели сме глави и рамене,
в душите ни страхът ни е притихнал,
а трябва да надигнем гласове.
Но в този ден на празника народен,
забравяйки за плахия си глас,
изправяйте се с гордост непоробена,
защото свободата е при нас!
© Адриана Стефанова Todos los derechos reservados