Българският лев
ридае - в душите ни.
Огън изяжда.
Солунци свети
"писмото" ни дариха.
Глупост слепи ни.
...
Сняг вали - ситен.
Срамотите посипва.
Празнично пита:
Кръвта покапа,
напои замята ни -
свободни ли сме?
Ботев и Левски
знамето Българско са!
Има ли братя?
...
Геройска песен,
дух - роден, възрожденски.
Благодарни сме!
© Агапея Полис Todos los derechos reservados