-4-
Шибил ме поглежда приятелски
и слово започва той,да реди.
-Думите подреждаш Павле ти обаятелно,
но в резюмето поетическо малко грешиш.
Мълчаливо си очаквам присъдата,
на мислите,които той е точно прочел
през телепатичните сървъри,
победител е той във всеки дуел.
-За пътя,зимата и пролетта си прав,
но за това,че сме нагазили в дълбокото не,
на по-вечето липсва им нрав
за гласа на дълбокото,който съдбовно зове.
Цялата съвременна олелия
е жалко плацикане край брега,
далеч от Истинските,Мощни Стихии,
които тепърва предстои,да се разразят.
Двадесет и трета беше гореща,пожарна и пълноводна,
след нея какво ще се пръкне в обора
и по Земята ще започне хищно да броди,
за сега знае само Пандора.
Далеч сме от скаларни вълни и полета,
Тъмна Материя изобщо не съществува,
несъществуващото не участва в интегритети,
където Енергии Високочестотни Бушуват.
Тази тема ще я оставиме за десерт,
с нейните Божествени Хоризонти,
за сега липсва ни прецедент
зад Тесните,Съкровени,Божии Порти.
Когато дойде й времето,
ще я разгърнем изцяло,
с ювелирна полемика
за тайни и за изяви.
Оставаме на малко по-грубо ниво,
в тълкуване на нашето положение,
със заявка,да не обвиняваме Бог
за нашите грешни решения.
От къде е идеята за световната конспирация?
От всеки от нас,от нашето незнание,
с мото вечната тъничка провокация:"
"Виновен е друг,ние само за кратичко управляваме."
Така се нахъсваме,че накрая не знаем,
от общи лъжи и лични обиди,
дали живота е истински или е на заем
и в мъглата гъста не можем,нищо да видим.
Примери колкото щеш
за уж истинско и привидно
и опити много,да разбереш,
къде точно си кривнал...
Правдата за едни,
лъжа е за други,
бленуваните мечти,
превърнати във услуги.
Казват за рака,че бил болест,
пълна измишльотина,
той е най-висшият полет,
всички нива на живота надскочил.
Най-висшият пилотаж във живота
е,да наденеш юзда на Теломеразата,
но за сега не се открояват такива пилоти,
по-лесно е,бос да вървиш по жаравата.
Ако не съществува този комплект,
обединил Теломеразните гени,
ще липсва и растежен ефект,
свойство на всяка витална материя.
Нож с две остриета
за количество,мярка и време,
за специфична конкретика,
решаващ физиологични и морфологични проблеми.
Без действието на тази биохимична механика
не може нищо,да се развива,
тя отваря точно,премерено границите
и дарява живота с алтернативи.
Така,че ракът е възможност,
само,че строго е програмирана,
в житейски,мамещи сложности,
с изключения мутиращи непредвидено.
11.04.2024г.гр.Свищов
следва
© Красимир Кръстев Todos los derechos reservados