Какво ли я изпратил Бог да каже
днес циганката,
тъй и не разбрах.
Проводих я по живо и по здраво
само с една цигара и вода.
Във бъдещето да погледна
дори не пожелах.
Сега ме гложди -
а може би изпратена била е
със мисия от Бог:
Да ме напъти,
да ми пожелае
щастливи пътища за цял живот...
1995 г.
© Надя Братанова Todos los derechos reservados