Ж Е Н А
по Блага Димитрова
“Да бъдеш жена
това означава
да бъдеш жива болка...”
Да си жена, е болка,
но и радост.
Да си жена, е риск.
И щастие.
Да си жена, е обич.
И голяма грижа.
Да си жена е всичкото това.
И още нещо:
да бъдеш обичана,
поругавана и тачена,
Събаряна и вдигната до слънцето,
на ръце към звездите понесена...© Мая Йонкова Todos los derechos reservados