Събуди ли се рано призори,
наплиска ли очите си с роса,
отвори ли на слънцето
да влезе във очите ти?
Приготви ли деня си за целувка?
Настигна ли го онзи щур хлапак,
който ти отнесе шапката?!
И чашата с вода разплиска?
Напредваш ли? Броиш ли
часовете, които се търкулват
като камъни край тебе?!
Но не успяват да те спънат.
... Верно, то тогава си щастлив!
© Нели Todos los derechos reservados