Теб сънувам,
а ти ли си, не зная.
Теб рисувам,
а за тебе ли мечтая.
По теб тъгувам,
а тебе ли желая.
Гласа ти чувам,
a дали ще те позная.
От тебе се срамувам,
a за какво гадая.
Стих римувам,
a муза ли си, не зная.
Не се страхувам
и ще призная,
на теб робувам
и за теб мечтая.
© Станчо Станчев Todos los derechos reservados