11 feb 2014, 22:29  

* * * 

  Poesía » De amor
501 0 2

Ти каза, че избираш нея.

Тръгни и ако можеш забрави ме.

Върви по път, с илюзии осеян,

и сенки да ти шепнат мойто име,

 

дъхът на рози мен да ти напомня,

и песента на вятър - моя глас,

а капките роса - сълзи отронени

в последния безкрайно дълъг час.

 

И как без теб да бъда аз не знаех,

през бурята сама да продължа,

във сънищата само те мечтаех

и се превърна в моята лъжа.

 

Научих се без тебе да се смея,

след век тъга на себе си приличам,

в съня си - пак до лудост те копнея,

наяве - пак до лудост те обичам.

 

Сънувай мен, заспивайки до нея,

изричай и бълнувай мойто име.

Макар и само в стих - живея.

Със залеза запей ме и спомни ме.

 

Р. Чакърова

Шумен 1985' - Лондон 2014'

 

 

 

 

© Росица Чакърова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • благодаря,радвам се че съм докоснала и други души
  • ИСТИНСКА ПОЕЗИЯ!!!!!Просто не знам какво да кажа!!Няма нужда от коментар!!!Толкова красиви сравнения и думи!!!!Толкова неспиращо и разпалено се лее!!Не спира да тe докосва и то силно, истинско и определено запомнящо се!!!!!БРАВО НА ТЕБ!!!!!!!!Моите ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!!
Propuestas
: ??:??