31 ene 2007, 1:20

* * * 

  Poesía
639 0 4

Бих се качил на върха, откъдето се късат звезди.

Бих ти поръчал луна за яка - на палтото ти от копнежи.

Бих те облял до петите с аромат от мечти.

И повярвай ми, това не са моментни брътвежи!!!

 

На върха под звездите - аз вече съм бил.

А в луната, колко пъти съм топлил очите си само…

В аромат на мечти съм се давил - не само мил…

Но това е една изключително лична драма…

 

Бих го казал пиеса, или един моно ревтеж…

Не спектакъл! Че трябва да зная финала.

Сам съм. Студено! Сълзите ми - скреж…

Надеждата ми - гола, празна актова зала…

 

И кънтят като бомби тревогите в мен,

въздуха сякаш свършва, а е далеч хоризонта

да го усуча около врата си като въже…

Не - някой ще помисли, че съм икона.

 

Аз не съм като тях - Богоравен не съм.

Аз се моля - паля свещи за избавление.

Дори се стряскам от себе си насън,

ставам в тъмното и пиша такива стихотворения.

 

 

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Много хубав стих, Вальо!!! Поздрави!!!
  • Прекрасно откровение! Поздрави!
  • тогава се раждат най-истинските стихове!
  • "Аз не съм като тях - Богоравен не съм.

    Аз се моля - паля свещи за избавление.

    Дори се стряскам от себе си насън,

    ставам в тъмното и пиша такива стихотворения."
    Пиши ги, а ние те четем с възхищение!
    Много ми харесва искреноста ти поете!



Propuestas
: ??:??