Нищожества
във дрехите на царя,
на царя
който винаги е гол.
Не съм се примирил
защото
похарчихте
и смъртния обол.
Похарчихте
живота си напразно.
Та всяка дума
има си цена.
Стихът е острие
но само
в изящна сплав
от думи и дела.
Поезия ли!
Празна дума.
Без думите
платени с мъка
кръв и пот.
И аз ви питам
самозвани гении.
Къде е вашият
достойно изживян
живот.
© Петър Todos los derechos reservados