Срои звездици Златeн дъжд.
После Джанката зажужа...
Пепрудено пърхат
иглики с теменужни криле
и Праскова в розово прижумя.
Клоните вишнево изчезват в небето
ден след ден, час след час,
миг след миг...
Вече нямат контур, а само светлик
и старинен тоалет от бутик...
смесен с резедаво злато.
Една магнолия, гостенка от далеч,
лотусови свещи запали.
Градинарят Април вече е тук
и се забавлява!
© Лилия Ресенска Todos los derechos reservados
Твоят е усмихнат!