49
Когато се потрудиш, идва и признание,
и казваш си: „Това е моето призвание“.
И заработваш яко в твоята насока,
без да разбираш, че си Божие послание.
50
Три твърди опори в живота ни има;
нашата същност без тях – немислима!
Вяра, Надежда, Любов – три сестри,
троица свята и неразрушима!
51
Разстрел и след разстрела – вечен!
Над Пирина отеква изстрелът далечен.
Вапцаров своя път житейски извървява,
поетът – на безсмъртие обречен!
© Румен Ченков Todos los derechos reservados