Понеделник - светло начало,
меко син небесен плюш,
слънцето е разполовило
облака с меден ботуш.
Млечни точки на хоризонта
махат с посребрени ръце,
молят копринения вятър
на земята да ги постеле.
Пак ми е сиво и тъжно
и единствено врани в небето
с човки, снежни кинжали,
кълват на облака сърцето...
© Джулиана Кашон Todos los derechos reservados