А ти от кои си
Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна
„Имам си морал,
не съм от тия.
Нали не се броят пари,
дадени на катаджия ?”
Ми каза
и отиде на площада.
Беше плъзнала зараза,
заради някаква ограда.
То не бяха ден, два,
цели сто и двайсе.
С ученето смогваше едва.
Казах му „слушай, осъзнай се”.
Веднъж късно се прибра, каза че,
вече били повече бунтари.
Каузата така и не разбрал,
но успели да се вмъкнат,
с транспарант,
в парламентарните кулоари.
След време, вече бяха утвърдени,
искаха оставка и реформи,
спазването на закони.
Знаеха, за революция са родени.
Спираха ги само кордоните
от хора в униформи.
Така стигна се до окупация,
далеч от шум, паваж и заграждения.
Нахлуха в ректората без лоши
намерения.
Забравили за полицейски палки и кубинки,
патрулираха си на дружинки.
В. Николов
07.03.2014г.
© Веселин Todos los derechos reservados