Сега,
съдбата-блудницата стара,
е часовникът,
легнал в дрейф на морското дъно.
Според различни хорски поверия
стрелките му винаги сочат изток
в посока зората на идващия ден.
Т о г а в а,
там се пресичат двете невидими линии
на житейския ни земен кръстопът,
а пътищата на съдбата
се отразяват
във солената вода,
в която часовникът
е спрял своя бяг от делника...
© Янко Todos los derechos reservados