Абонамент за любов
Със викове около мене
продаваха се всякакви неща:
накити, часовник стенен,
че дори и куфар на добра цена.
"Ненужни вехтории!"
- помислих си и тръгнах аз да си вървя,
но върху две захвърлени кутии
погледът ми неусетно спря.
Съдържаха гланцирани листа
със надписи различни:
една пре-стара грамота
и пет-шест дипломи отлични.
Смачкан между тях,
стоеше жълтеникав пергамент.
В него аз се взрях
и що да видя - за любов абонамент!
Прибрах го в чантата си
и уж за без пари,
от любов неизчерпаеми запаси
щях да имам дълги дни.
Но скоро аз разбрах,
че всяко нещо има си цена.
Да плащам почнах,
веднага щом се сблъсках с любовта.
Първо очите си му дадох,
във тях да се оглежда постоянно,
а после тъй силно се увлякох,
че в мислите ми беше непрестанно.
Отне ми сънищата и мечтите,
остави ме без "пукната пара".
Сърцето не поиска,
но аз сама реших да му го подаря.
© Анна Томова Todos los derechos reservados