Джуджета коледни сънувах аз нощес.
Изглежда, че елхата ще приготвят.
Подаръци ще носят с блага вест.
Накрая и свинята те ще сготвят.
Свинята! - Помня аз една свиня.
По-вкусна е за всеки след запръжка.
И за едно джудже се сещам след съня,
живеещо на майчина издръжка.
Но идва Коледа - за всеки светлина
божествена във вените се носи.
И дума блага сред олтар на тишина
излишни прави всичките въпроси.
Излишни са джуджетата безброй.
По принцип не обичам аз джуджета.
Единствено е важен в слава Той -
Помазаникът забранил вендета.
Агнецът идващ всеки път на Рождество,
да ни направи най-накрай смирени.
Решил човек да бъде вместо божество
в неонов свят разпънал ни с антени.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados
Благодаря също и на оценилите и поставили в Любими този стих!
Да ви е светло и Коледно на душите!