Ако някога само за миг си помисля,
че вече не съм ти мила-
Вселената да замълчи!
Ако даже с мисъл или дума те обидя-
Вселената да закрещи!
Ако някога без смирение Името ти кажа,
и в самодоволство равно на лъжа на него се позова-
Вселената да затрещи.
Ако...
и лиши ме ти тогаз от своето доверие,
за да се усетя и да се върна
пак при теб с нова обич,
по-силна от преди,
и с доверие по-твърдо от гранит.
© Есфир Асфар Todos los derechos reservados