Ако ли не!
О, нямаш ли в живота си поставена голяма цел
и хората не те ли срещат със усмивка,
туй значи, че едно живуркане безлично си провел,
и вместо да живееш - бил си на почивка!...
Аз знам, че сам човек не може да направи Ад и Рай...
Но може сам да се опълчи на Съдбата!
На мъката на някого и някъде да сложи край,
и сам да стъпи здраво на Земята!...
В живота си, ако не посадиш поне едно дърво,
напразно, казват, си преминал дните!
И ако всеки ден, не правиш ти, поне едно добро...
Бих казал аз: ”О, по-добре хвани горите!”
© Христо Славов Todos los derechos reservados