Ако можех света да прегърна
от сърцето си щях да му дам,
любовта на човека да върна
сред студа, топлина да раздам!
Ако можех, бих научила всеки,
че животът е малка следа
като залез, оставил навеки
своят път, начертал вечността!
Но не мога, аз съм просто въздишка
породена от новия ден,
всяка болка превръщам в усмивка,
всяка гордост Бог смирява във мен!
© Руми Todos los derechos reservados