Могъщи са нещата, които те поглъщат,
изяждат те отвътре и ставаш на черупка,
а после те изплюват и виждаш кой си всъщност,
но вече си пробил в стената на живота дупка.
Могъщи са нещата, който те обсебват,
обесват те хиляда пъти до неволя,
по плътта ти като сажди те полепват
и контролират свободната ти воля.
Могъщи са нещата, който те владеят -
я низши страсти, я желание за власти
и черните ти мисли ако надделеят,
ще паднеш сам под себе си - нещастен …
Могъщи са нещата, които те повличат,
след другите потъващи повярвали нещастни
и в миражни мрежи душа изстрадала обличат,
и стават над съдбата кукловоди властни.
© ДЕСИСЛАВА СТОЯНОВА Todos los derechos reservados