Ако си имах дракон – другар свой,
щях да му се възкача върху крилете.
Да се вълнувам при всеки въздушен завой,
да спестя умората в нозете.
Ако имах дракон
щяхме да се понесем към висините,
с тънки пръсти да докосна небосвода,
в прегръдките свои щях да приютя звездите.
Ако имах дракон,
Серафим щях да го наричам.
Щях да татуирам ликът му на гърба свой,
за да му докажа, че него най обичам.
© Нора Флорова Todos los derechos reservados