Ако си отидеш,
остави ми тишината…
крещящата в самотност тишина,
за да не крещя в самотност аз!
Ако си отидеш,
остави ми мрака…
побелелия от мъка мрак,
за да не побелея в скръб и аз!
Ако си отидеш,
остави си трепета на пръстите в косите ми…
за да не треперят те премръзнали от студ,
тъй както ще треперя аз!
Ако си отидеш,
остави ми неказано сбогом…
за да не звучи като сирена във ушите ми
и да не напомня с вика си,
че си отиваш…
© Ангелина Стойчева Todos los derechos reservados