За какво съм му аз на света?
Кой ще е той без мене утре –
ако умра сега, ще направя ли щета?
Тази загадъчна звездна нощ шепне
и луната се показва между звездите
и минават нощите и дните –
ако умра сега, чие сърце ще трепне?
Няма на кой да му е мъчно за мене,
никой даже няма да пусне и сълза -
аз не живея, аз просто пълзя -
ако умра сега, чие сърце ще стене?
Ако умра сега, аз просто ще затворя очи,
ще заспя, но ще е по-дълъг този сън –
очите няма да виждат и сърцето ще мълчи...
© Никица Христов Todos los derechos reservados
Поздравления!