Страната ни навярно е гора,
щом все за мечки театрите се борят.
Каква ли там е мечата храна?
Аз чух, че те с храната си говорят.
Днес всеки се представя за мечок.
Чудо е, съвсем обикновено.
Евгений Шварц, да сключиме облог,
че танцът мечи ще е до последно.
Мечките са малко, затова
едни и същи в зоотеатри бродят.
Превърнахме се в зоопарк страна,
в която се затриха вече хората.
Театрите - превърнахме в хазни,
актьорите си във марионетки.
Услугата е мечешка, нали?
Нужни са бронирани жилетки.
Културният министър е боза,
но вкиснала и режеща е вече.
Кипи до буйност вече в мен кръвта.
Актьор се ражда с мисия, не мече.
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados