3 ene 2012, 23:50

Алегория 

  Poesía
521 0 1

Помниш ли птицата? Помниш ли птицата - мен?

Помниш ли клона, връз който

бе кротко унила в очакване?

Помниш ли залеза, идния ден?

Помниш ли мене, с очи към небето в копнеж?


Помниш до утрото, после сънуваш лежерно.

Сън във живота, а после - смърт за живот.

Помниш крилете, помниш крилете - ръцете ми.

Помниш гласа ми,

помниш птичия зов.


Утре е дълго, повярвай. Утре е дълго в живота.

Спи и сънувай, спи и сънувай летеж.

Мракът ще дойде, мракът ще дойде във утрото.

Птицата чака в съня ти свойто небе.

 

© Криста Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??