Две пакетчета захар си сложих в кафето.
Изпих после две чаши вода.
Две лъжички лютиво си сипах във супата
за да усетя вкуса на храна.
Две глътки ракия си глътнах в студеното
за да раздвижат във мене кръвта.
Две капачки коняк прибавих във чая си
щом се почувствах самотен в нощта.
Две чаши кристални звънят пак камбанено...
На Празник обръщат деня ми сега!
Две ваши думи държат ме, Приятели
на Живота в зоната... и на ръба на Смъртта.
© Ангел Милев Todos los derechos reservados