Интересно! Сякаш някой ми натисна копчето...
Всичко стана странно. Без звук, без цвят, прозрачно...
Сякаш бях единствена! Безплътна мисъл скитаща...
Вървях и търсех уплътнения, снопчета...
Нещо топло, живо, пулсиращо...
Беше ми самотно, страшно...
Ама че луда история! Нима е възможно?
Къде изчезна всичката жива материя?
Нима може да е толкова сложно?
Само атоми край мене пулсират!
Въртят се буйно електрони!
Върнала съм се назад във времето,
когато е имало само пози и неутрони!
Брех, да му се не види!
Толкова ли съм елементарна?
Не спирам да се чудя...
Къде са всички други?
Да се блъсна в нещо ще съм благодарна!
В нещо мисълта ми да се заплете!
Нещо скупчено в живот да порасте!
Ако иска да е на фотосинтеза!
Ако иска да бозае! Да лети!
Но да е живо! Не просто да трепти!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados