Бягай! Спасявай се! Скрий се!
Аз съм ужасен кошмар!
Щом си изплашен - напий се.
(Тъй потушават пожар,
лумнал внезапно в сърцето,
всички страхливи мъже.
Давят любов в питието).
Май ще ти трябва въже -
край да поставиш на всичко,
дето те плаши до смърт.
Може и с токова жичка.
С хапчета. С някой сатър.
Болката не е тъй страшна
както това - с ясен глас
днес да признаеш, че важна
в твоя живот пак съм аз.
Бягай! Това го умееш.
Аз съм проклета жена.
Някой ден все ще успееш
да заобичаш добра.
© Васка Мадарова Todos los derechos reservados