Годините приличат на весла -
загребват времето и те понасят
към някакъв далечен бряг желан,
на който си решил да търсиш щастие.
Ако във буря счупи се гребло,
плувецът може до брега да стигне
или да се прости със тоз живот,
по-кратък даже от едно намигване...
Но ти тръгни. И нека да са здрави
веслата ти. ( Аз от брега ще гледам.)
Напред е хоризонт, назад – забрава.
И плаването твое е победа.
© Елица Ангелова Todos los derechos reservados