На мойта малка внучка ѝ се случи случка.
Даже не разбрала, както си играла,
спънала се в камък,камък ама малък -
малък като залак.
Паднала горката и си счупила ръката.
„Бре беля голяма!” - затюхкала се мама.
Макар, че закъснели на доктор я завели.
Там счупеното с гипс обвили
и вече толкоз не боли я.
Но друго нещо ни вълнува:
Как с една ръка ще плува?
Нали в „Албена” ще летува,
а всички знаем - там се плува.
Но наш’та Дани е голяма
и има воля тя за двама.
И макар, че малко зор е
тя ще плува с гипс нагоре.
Само някой да посмее
да и се надсмее.
Ще последва страшна гонка,
с тази наша македонка.
Даже може да се случи
гипсов удар да получи!
© Събчо Събев Todos los derechos reservados