Светът вече е много различен,
животът като забързан каданс.
Земята сякаш от нас се отрича,
редува стихиите свои в захлас.
Мрачни картини в черно и бяло,
пустеещи ниви, вещаещи глад.
Сгради, разбити отвътре изцяло,
мръсни боклуци, носещи смрад.
Унищожаваме всичко като термити,
пейзажи от други планети навред,
горите изсичаме, водата и въздуха тровим,
къде ще живеят децата след нас?!
Светът не е същият. И ние сме други,
традиции, ценности, всичко в разпад.
Живеем наистина почти за последно,
с какво ще живеят децата след нас.
Ако прегреем планетата с вредни емисии,
ако пробиваме дупки в озонния слой,
дали ще изчезне ЧОВЕКЪТ завинаги,
дали ще я има ЗЕМЯТА след нас?
09.03.2010г.
© Дария Todos los derechos reservados