"Археоптериксът, така наречената
"първа птица", едва ли е можел да лети,
поради тежкия си скелет...."
(из научните спорове)
Аз винаги съм вярвала в това,
че даже птицата от камък може да лети.
Така се сгромолясва същността
на силата, увиснала на клона...
А някъде отекват удари от чук:
изсича времето-длето
огромни махове на архиптица,
която ще се отдели от каменното си сърце...
© Лилия Ресенска Todos los derechos reservados
С poeta(Илко Илиев).