сгорещена
между вързани на конец пеперуди
на входа
на добре поетия въздух
нощ и малко над
съм Евита на балкон
с рокля на точки и шапка
в която не остава
нито една ясна дума
с черна пътна чанта
събрала блясъка на поглед
оставен до врата
две дълги връзки за обувки
целувка от сънища
случени на улица
с кратко име
Ремедиос Ескалада Де Сан Мартин
съм малка-та
на върха на пръст
докоснал синьо
не позвънила в полунощ
не плачеща сутрин рано
сгорещена
в стъпка една назад
из добрия въздух
между вързани на конец пеперуди
любов
и още нещо
© Зорница Николова Todos los derechos reservados