А Р С Е Н А Л К И
Работнички в завод вековен, Пристига Данчето с цигара
обречени на надник скромен, и пак започва да се кара
за „скромното“ ни ръководство провокативно и нарочно,
творят военно производство. но никога не стреля точно.
От работата съкрушени, Добре, че ù минава бърже,
редуващи се на три смени, щом почне рамките да стърже,
тук, в обстановка безпризорна, а Мимито – сълза греховна,
работят всичките на норма. мечтае – дума не отронва.
Подлагайки се на класация, Промъква се насам мълвата,
ден не минава без сензация, отново нямало заплата,
а нощем в тягостно униване че трети месец наближава,
с отдела „тежкото протриване”. а касата мълчи – не дава.
Три зрели, елегантни дами, Минутка смутно настроение
с конкурс за службата подбрани, обхваща всяко отделение,
умело рамките протриват пътуващите плахо мигат,
и мъжките сърца разбиват. финансите не им достигат.
Колежките ни са прекрасни, И крокодилски сълзи ронят
чаровни, палави и страстни: Европа как да я догонят,
Йорданка – свита, срамежлива, пропуснаха пореден шанс
а Мими – много приказлива. с тоз отвратителен аванс.
Обича Нели плодовете, Въпросът става неотложен,
поглежда скришом към мъжете, но казусът е твърде сложен,
без средства трудно се живее, кога най-после ще се случи
от нерви даже се пълнее. заплатка всеки да получи.
Пак демонстрира безразличие, И днес очакваме развитие
в последвалото безпаричие, в участък „лаково покритие”,
напук на шефовете скъпи очаква всеки своя шанс,
модерен телефон си купи. щом заговорим за аванс.
Когато Мимито сънуваме, Настава чудо – всички нови,
че върху спалнята лудуваме работещи на тез отрови,
и се развихряме горещо – търчат с прибързана походка
навярно в нея има нещо. да вземат свойта заработка.
Когато Данчето се кара, Накуп, пред касата се блъскат
цигарка пали след цигара и празните джобове тръскат,
и ни навиква разярена – сега, след месечното бдение,
изглежда незадоволена. очакват удовлетворение.
Тя в свой измислен свят живее Обсъждат темички различни,
и ту се кара, ту се смее, отправят реплики критични,
протрива рамките закотвена, така опровергават шанса
но се изказва неподготвена. в очакването на аванса.
Една надежда ми остана, Напук на всяко упование,
коя от трите да подхвана излизат с разочарование,
след половото увлечение заплатата виси на книга,
за еротично приключение. авансът още не пристига.
Унили в цеха се завръщат
и мудно рамките обръщат
в очакване на следващ шанс
да има превод на аванс.
donWalcheze - 10.03.2006
© Лучано Todos los derechos reservados
Проблемът не е във парите
да знаеш, вече бях и с трите,
но все пак не пропускат шанса
когато взимаме аванса ... :-0 !