Цигу - мигу със цигулка
свири ни щуреца.
Жалко,няма си той булка
сръчно със конеца
да му зашие скъсаните гащи-
как се е разгащил.
Щурчо,щом си ти артист
не се крий зад всеки лист.
На публиката се поклони
и тогава засвири
там,под близките акации,
а ние с много овации,
ще те направим щастлив.
Затуй трябва да си красив!
© Лидия Кърклисийска Todos los derechos reservados