Артисти и статисти
(Басня за артисти)
Събраха се велможите.
Сключиха СДЕЛКА.
Но не за Зелка.
Не за глава лук.
Нито за Джам-шишета,
нито за Софийския боклук.
Разбирате, че иде реч
за по-голям ГЮВЕЧ!
Сключиха сделката доволни
главите за имане
болни.
Разпръснаха се.
Всеки в шепите си
поглед впери!
Да види там
какво ли ще намери?
Един проскърца зъби
с кисела усмивка...
И с тревожен глас започна
изтърканата пледоария:
"Стоп! Сделката не е изгодна!
Не за Мен, а за България!"
А на нас, безгласните статисти,
ни втръсна вече да ни пеят
ненаситни
политически
артисти!
Със практиката си проклета.
Да бъркат своята кесия
със Бюджета...
година 2005 , Пловдив
© Петър Петров Todos los derechos reservados