23 mar 2008, 19:26

Асан българче 

  Poesía » De humor
978 0 9
Асан българче обича -
кой каквото му даде.
Денем спи, а нощем тича -
квото може да краде.

Асан българче живее
под закрила на власта.
За сираче като него
тя е Райската врата.

Асан българче залюби
европейските закони.
Знае, че не ще загуби.
Ще спечели милиони.

Асан българче копнее
за закон на малцинствата.
Все се прави, че живее
под минимума, под чертата.

Асан българче оплаква
само своите несгоди.
От държавата очаква
кеш на кратки периоди.

Асан българче е хитро,
знае да дои и суче.
За правата си разпитва
и законите все учи.

Ех, защо не съм Асанчо,
да ми тръгне тоз живот?
Аз живея като Санчо,
шеф ми е Али Кихот...


© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??