15 feb 2011, 20:01

Август, в понеделник 

  Poesía » Filosófica
557 0 3

 

 

                     В понеделник сутрин центърът на града оживява

                     на четвъртък пазара мургави хамали

                                                            продавачи на бандероли

                                                            ловки джебчии

                                                            лентяи и нудисти

                                                            туристи зяпачи птици

                     разказват прехласнато цветни сънища на четири

                                                                                                         очи

                    боричкат се по алеите на властта и тролеите

                    опитват арабски дюнер и топла лимонада

                    в надпревара с времето

 

 

                    В понеделник вечер безкрайна навалица

                    карнавал от достолепни домакини

                    чака търпеливо реда си

                                                  между две сметки за парно

                                                  между две раждания

                                                  между две увеличения на хляба

                    между свадите на близките роднини

                    в които е замесено името им

                    чакат търпеливо реда си

                    за августовски пилета

                    за кондоми

                    и глътка щастие

© Янко Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??